aanmelden
Onderscheiding voor Flea
Ook Jimmy Johson en Duck Dunn in de schijnwerpers
Muzieknieuws 13-09-2017 10:19
The London Bass Guitar Show en Bass Player Live zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit de baswereld. De eerste verhuist misschien naar een andere stad in Engeland, maar de tweede is nog altijd aan de Sunset Boulevard in Hollywood, Los Angeles, Californië. Naast dat er vele clinics, workshops en spullen zijn, krijgen Flea, Duck Dunn en Jimmy Johnson een onderscheiding.

 

Bass Player Live vindt dit jaar op 4 en 5 november plaats. Ster van de show is Red Hot Chili Peppers-bassist Flea die niet alleen een Lifetime Achievement Award krijgt, maar ook een all-star concert geeft. Ook sessiespeler Jimmy Johnson krijgt er een, net als Donald 'Duck' Dunn, die hem postuum ontvangt.

Jimmy
Jimmy Johnson speelde als sessiebassist met onder meer James Taylor, Allan Holdsworth, Roger Waters en Elton John. In de jaren zeventig ontwikkelde hij met basbouwer Alembic en snarenfabrikant GHS een vijfsnarige bas met een lage B, waardoor we hem met gerust de pionier of zelfs uitvinder van de moderne vijfsnarige bass kunnen noemen. (De Fender Bass V had een hoge snaar erbij)


Duck
Duck kennen we natuurlijk als de pijprokende bassist uit de film The Blues Brothers. Als STAX-huisbassist speelde hij op zo ongeveer alles van Sam & Dave, Eddie Floyd, William Bell, Otis Redding, The Staple Singers, Wilson Pickett en natuurlijk de hits van de huisband zelf, onder de naam Booker T. & the MGs. Daarnaast speelde hij met onder meer Neil Young, Rod Stewart, Elvis Presley, Levon Helm, Peter Frampton en Bob Dylan. Om er maar een paar te noemen.

Er zijn clinics en optredens en signeersessies van onder meer Bunny Brunel, Armand Sabal-Lecco, Andrew Gouche, dUg Pinnick, Steve Bailey; Bob Glaub, Chuck Rainey, Juan Alderete, Lee Sklar, Verdine White, Bakithi Kumalo, Alphonso Johnson, Bobby Vega, Jerry Jemmott, Phil Chen, Scott Reeder, John B. Williams en veel meer. Natuurlijk staan er veel exposanten met spullen.
Website Bass Player Live