aanmelden
John Illsley naar de Q Factory
Dire Straits-bassist speelt alle grote hits
Muzieknieuws 05-02-2018 11:25
John Illsley is mede-oprichter van Dire Straits. Samen met zijn vriend Mark Knopfler verkocht hij meer dan 120 miljoen albums, maar hij is het spelen nog lang niet zat. Op donderdag 8 maart speelt hij boven het hoofdkantoor van De Bassist - de Q factory dus - al zijn grote hits met een allstar-band.
Het is eigenlijk onnodig om uit te leggen wat Dire Straits is. De Britse band is bekend geworden met nummers als Sultans of Swing, Private Investigations, Brothers in Arms en Moneys for Nothing. Sinds 1995 is het rustig rondom de band, hoewel Knopfler regelmatig solo optreedt. Ook bassist en oprichter John Illsley staat nog graag op het podium en op donderdag 8 maart geeft hij een show in de Amsterdamse Q Factory. Net boven ons nieuwe kantoor dus.Zijn band bestaat uit zeer goede veteranen uit de rockwereld, zoals Robbie McIntosh, die met The Pretenders, Paul McCartney en Tom Jones speelde, Paul Stacey die je wellicht kent van Oasis, The Black Crowes en Noel Gallagher's High Flying Birds en toetsenist Steve Smith van Robert Plant, Pete Townsend en Steve Harley. Drummer Stuart Ross speelde met Mark Owen, Nik Kershaw en Chesney Hawkes en zangeres Jess Greenfield kon je horen bij Rod Stewart en Take That.

Check de onderstaande link voor kaarten en voor veel meer mooie concerten in 'de Q'!

Q-factory-website

Als Amsterdam niet lukt, kan je altijd nog naar De Cacaofabriek in Helmond (7 maart) of De Boerderij in Zoetermeer (10 maart).

Kan je geen genoeg krijgen van Dire Straits? Ook The Dire Straits Experience, met voormalige leden Chris White (sax) en Chris Whitten (drums), komt naar ons land. In mei spelen ze in popzalen in Zwolle, Utrecht, Eindhoven en Alkmaar en in het najaar doen ze de theaters van Arnhem, Amsterdam en Heerlen aan.

The Dire Straits Experience-website