aanmelden
Tech 21 Acoustic Fly Rig
Zwitsers zakmes voor de akoestische gitarist
Merknieuws 28-07-2017 14:58
De Tech 21 Fly Rig serie staat voor professionele en vooral tourbestendige multi-effectpedalen voor live- en studiowerk die je zo in je gitaarkoffer of gigbag stopt. Met de nieuwe Acoustic Fly Rig hebben nu ook akoestische gitaristen dit 'Zwitserse zakmes' onder de multi-effecten tot hun beschikking.

Het hoofdbestanddeel van de Acoustic Fly Rig wordt zoals bij alle andere modellen van deze serie gevormd door het analoge SansAmp circuit. Met de muzikaal werkende semi-parametrische EQ wordt het geluidsbeeld op hoog niveau gevormd.

Het geïntegreerde notchfilter is instelbaar van 70 tot 350 Hz, zodat feedback van resonerende lage frequenties - vaak een probleem bij akoestische gitaren - wordt geëlimineerd. Een tussen 16 kHz en 1,5 kHz instelbaar lowpassfilter dempt ongewenste frequenties en bijgeluiden.

Met de boostfunctie kunnen solo’s tot 12 dB versterkt worden, waarbij het brede middengebied voor extra duidelijkheid zorgt. 

De analoge compressor klinkt volgens de fabrikant ongelooflijk warm en muzikaal en door de geïntegreerde reverb- en delay-effecten en de ingebouwde tuner is de Fly Rig Acoustic met zijn stevige metalen behuizing de ultieme geluidscentrale voor veeleisende gitaristen.

Verdere kenmerken:
Phase Flip draait de fase van het signaal 180° om zodat feedback wordt onderdrukt • 4,7 mega-ohm jackingang voor een optimale weergave van piëzo-elementen • XLR-uitgang met groundliftschakelaar en jackuitgang • hoofdtelefoonschakelaar • stevige, metalen behuizing en robuuste metalen voetschakelaars • netadapter (9V DC, 200 mA) inbegrepen.

De Acoustic Fly Rig is verkrijgbaar vanaf november 2017 en gaat 479 euro kosten.

Meer info:
Tech 21
Sound Service