aanmelden
Tech 21 VT Bass 200 Combo
Formule nog lang niet uitgemolken
Merknieuws 05-02-2018 10:50
Na tig versies van het VT Bass-pedaal en een versterkertop, komt het New Yorkse Tech 21 nu met een combo.

Enkele jaren geleden introduceerde Tech 21 uit New York de SansAmp Character Series, met veel gitaarpedalen en één baspedaal. Het merk was al populair bij bassisten vanwege de SansAmp Bass Driver DI, maar nu had het merk met de VT Bass uit deze Character Series opeens een tweede succesnummer. Het VT Bass-pedaal moet twee legendes kunnen nabootsen - de Ampeg SVT en de Ampeg Fliptop - en dat doet het behoorlijk goed: je ziet een van de versies veel terug op de pedalenborden van amateurs en pro's. Al snel volgden er een luxe DI-versie, een versie voor rekmontage en een 500W-versterkertop, die in De Bassist getest is. De nieuwste telg is een combo.

De Tech 21 VT Bass 200 Combo levert een 200W-versie van de zojuist genoemde top in combovorm met een enkele 12"-speaker en een (uitschakelare tweeter). Je kunt nog steeds traploos van studiolegende Fliptop naar podiumlegende SVT schakelen, maar door een Shift-knop is er tonaal nog meer mogelijk. De Drive-sectie heeft een Bite-knop voor meer definitie in je overstuurde signaal.

Verder zien we alle 'verplichte' functies, zoals een XLR-uitgang, een 3band EQ, een aux-ingang, een koptelefoonuitgang en een -12dB-knop voor gebruik met actieve bassen.

Tech 21-website