aanmelden
Music Man StringRay aangepast
Icoon op zes punten vernieuwd
Merknieuws 07-02-2018 12:35
Verscholen tussen al het grote nieuws op de NAMM, bleek er toch meer over Music Man te melden te zijn. De iconische StingRay werd namelijk op maar liefst zes punten aangepast.

Na onder meer de P, de J en de VI kwam Leo Fender met nog een instrument, die de baswereld zou veranderen. In 1976 was de Music Man StingRay de eerste, in serie geproduceerde, actieve basgitaar. Als snel vond de bas een eigen plek in de funk, pop en rock en anno 2018 is de actieve bas niet meer weg te denken. 

In de loop der jaren veranderden er regelmatig details en zowel de versies met 2-band als met 3-band EQ hebben zo hun eigen liefhebbers. Voor 2018 wordt de bas echter op zes punten veranderd. Deze aanpassingen gelden zowel voor de viersnarige als de vijfsnarige versie.

Bij het maken van de aanpassingen, hebben de heren en dames bij Ernie Ball's Music Man vooral naar comfort gekeken. De body heeft wat meer countouren en het is afgschuind waar body en hals aan de achterzijde bij elkaar komen, voor een beter bereik van hogere frets. De brug is slanker en lichter, net als alle hardware. De elementen worden nu voorzien van neodymium magneten, wat zowel voordelig is voor het gewicht (lager) als de output (hoger) en een vernieuwde 3-band EQ werkt op 18V.
En let eens op het aantal frets: de originele StingRay had er 21, terwijl je er nu een meer ziet. Meer is altijd beter. Toch?

Qua kleuren zijn de bassen dit jaar leverbaar in Classic Natural, Vintage Tobacco Burst, Ivory White, Chopper Blue, Black of Jet Black, Cruz Teal, Aqua Sparkle, Charging Green, Burnt Apple, Charcoal Sparkle, Dropped Copper en HD Yellow. De euro-prijzen zijn nog niet bekend, maar we vermoeden dat de prijs niet (veel) zal veranderen.

Music Man-website