aanmelden
Hartke TX300
En de HyDrive 112b Bass Cabinet
Merknieuws 19-02-2018 11:30
Harte is still going strong en het versterkermerk komt nu met een lichte bastop en een bijbehorende kast: de TX300 en de HyDrive 112b.

Hoewel sommige merken overstappen naar 'ouderwetse', maar zwaardere transistorversterkers, blijven de lichtgewicht topjes in. Hartke komt met de superlichte TX300, die net iets boven de 2kg weegt, en de bijbehorende HyDrive 112b cabinet. 

De TX300 levert 300W en je maakt je sound met een 3-band EQ en Hartke's bekende Shape-circuit. Met een draaiknop ga je door diverse vooraf ingestelde EQ-standen, zodat je makkelijk van modern naar vintage gaat. De TX is rijk uitgerust en we zien onder meer een overdrive-circuit, een compressor en alle aansluitingen voor mp3-speler, koptelefoon en DI.

James Genus laat je horen hoe het klinkt:Dan de bijbehorende kast. De HyDrive 112b heeft een weerstand van 4 Ohm en het is voorzien van een enkele 12"-speaker, die deels uit papier en deels uit aluminium bestaat. Volgens Hartke zelf geeft deze speaker de ideale combinatie van warmte en een snelle attack.

De Hartke's gaan in de VS per stuk 300 dollar kosten, dus reken op een vergelijkbare prijs in euro's.

Hartke-website