aanmelden
Betaalbare Kala's
Contrabassen op zakformaat
Merknieuws 22-03-2018 10:50
Kala's U-Bassen zijn de laatste jaren razendpopulair. Wij van De Bassist en Musicmaker hebben een haat-liefdeverhouding met de Kala's, maar wordt dit nu omgezet in pure liefde?

Eerst de liefde en dan de haat: voor het laatste komt nu misschien een oplossing. Kala U-Bass bas-ukeleles zijn gewoon heel erg leuk. Het spelen op de rubber snaren is even wennen en stemmen duurt lang, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, heb je een constante glimlach op je gezicht. Uit de kleine dingen haal je, zeker met een dikke versterker, een ontzettend vette sound! En dan komt meteen het minder leuke deel: U-Bassen zijn toch instrumenten voor 'erbij' en dan valt de prijs tegen. Een beetje U-Bass zit zo rond de 700 euro en als je kunt kiezen tussen een Mexicaanse P of een U-Bass, dan is de keuze niet zo moeilijk. Daarnaast vindt ik het raar dat je prima normale elektrische ukeleles kunt kopen voor 150 a 200 euro. Is de rest dan puur voor de snaren?

Er zijn gelukkig wat betaalbare varianten op de markt gekomen en nu komt Kala met de Wanderer, de Passenger en de Journeyman. De bassen zijn gemaakt van mahonie, in de kast zit een Kala UK-500B-voorversterker, ze hebben een satijnafwerking en zijn bespannen met Aquila Thundergut-snaren.


Foto: vlnr.: de Wanderer, Passenger en Journeyman.

De Wanderer is helemaal 'uitgekleed' en bevat dus weinig luxe. Aan de Passenger is een witte binding en een rozet rondom het klankgat toegevoegd en de Journeyman - met cutaway - oogt lekker vintage door de f-gaten. De drie modellen komen in een kleine, beschermende gigbag.

Dat de sound goed is geloven we meteen, maar nu de prijzen. We hopen dat de europrijzen ongeveer gelijk liggen aan de dollarprijzen. Als dat het geval is ziet het er goed uit. In dollars betaal je respectievelijk $269.99, $299.99 en $359.99, voor de Wanderer, Passenger en Journeyman.

Kala-website
Kala wordt gedistribueerd door W-Music.