aanmelden
NAMM-nieuws
Fano JM4 Standard
Merknieuws 03-01-2018 18:17
Fano is een Amerikaans merk dat met de hand bijzondere gitaren en bassen bouwt. Meestal zijn ze gebaseerd op bekende modellen, zoals de Fender Starcaster en Jazzmaster (JM), Rickenbacker en Silvertone. Op de NAMM-show in januari dit jaar komt het merk met de JM4.

Fano is opgericht door Dennis Fano, maar deze verkocht het merk enkele jaren geleden, om zelf weer een nieuw merk op te richten: Novo Guitars. Het merk Fano gaat echter gewoon zonder Dennis door en vele grote namen spelen inmiddels op de gitaren, waarbij de Jazzmaster-achtige JM6 zeer populair is. Qua bassen is het merk ietsje minder bekend, maar nu komt het met de JM4.

De JM4 is gebaseerd op de JM6 en daarmee ook duidelijk op de Fender Jazzmaster. Opvallend en anders zijn de Gibson Thunderbird-elementen, die in dit geval FanoBird heten. De bas heeft met 34" een vergelijkbare mensuur als de meeste Fender-bassen, de hals heeft een '60s C-profiel en bij de HiMax-brug kan je kiezen of je de snaren achterin de brug laadt, of door de body. De bas is passief en heeft een volumeknop per element en een master-toonknop.

De JM6 is leverbaar in acht klassieke kleuren en met lichte gebruikssporen - medium distress geheten - of NOS. (*) Ze worden allemaal met de hand gebouwd door één luthier in Scottsdale, AZ. De VS dus. De prijs in de VS is 2000 dollar.

Fano-website


(*) Een blog over de zin en onzin van relic-bassen.