aanmelden
Nieuwe songs van Paul McCartney
En natuurlijk de Carpool Karaoke
Muzieknieuws 25-06-2018 11:35
Of The Beatles groter zijn dan god of Coca-Cola zullen we hier niet bediscussiėren. Feit is dat Paul McCartney nog prima weet hoe je publiciteit moet maken en de afgelopen weken kon je dan ook niet om hem heen: de vele felicitaties voor zijn 76ste verjaardag stonden nog bovenaan alle facebookpagina's, toen daar opeens een aankondiging van een nieuwe plaat was én de bekende Carpool Karaoke met al vijftien miljoen views en waarschijnlijk 30 miljoen vochtige ogen tot gevolg.

in 2013 kwam New uit, met daarna optredens in de Ziggo Dome en op Pinkpop. Sinds het einde van de tour rond het album werkte Paul McCartney met Greg Kurstin - bekend van Adele, Liam Gallagher en de Foo Fighters - aan een nieuw album in LA, Londen en Sussex. De afgelopen weken kwamen er steeds stukjes albumhoes online, samen met foto's van Macca die diverse instrumenten bespeelde. Nu is bekend dat het album Egypt Station gaat heten en dat het op 7 september bij Capitol Records verschijnt. Het album is vernoemd naar een schilderij van de Beatle. Paul: 
'I liked the words 'Egypt Station.' It reminded me of the 'album' albums we used to make... 'Egypt Station' starts off at the station on the first song and then each song is like a different station. So it gave us some idea to base all the songs around that. I think of it as a dream location that the music emanates from.'

Het is natuurlijk een slimme marketingzet dat er twee nummers zijn verschenen in de week van de Carpool Karaoke en natuurlijk werd hier nog even aandacht aan besteed door host James Corden.


Foto: Macca met zijn oude '63 in de studio.

Nieuwe nummers

Hieronder zie je de lyric-video's van beide nieuwe songs. 
I Don't Know is een mooie pianoballad, dat zo op een Beatlesplaat had gepast. De drums zijn zelfs Ringo-achtig. Je hoort dat Paul's stem wat dunner wordt, maar het is een mooi nummer, waarbij de melodieuze baslijnen - die de zanglijn ouderwets complimenteren - goed hoorbaar zijn:
Come On To Me is een verslavende popsong, dat al door Radio2 als Topsong is uitgeroepen. Het nummer begint rustig, waarna er een mooie opbouw komt met een gitaarsolo die een beetje als een sitar klinkt en blazers. Paul speelt een lekker pompende baslijn met aan het eind van het rustpunt na de solo nog even een melodieus loopje.


 

De Carpool Karaoke heb je vast al gezien. Niet? Dan worden dit de beste 23 minuten van je week: