aanmelden
TC Electronic UniTune Clip
Betaalbare, toptuner voor op je baskop
Merknieuws 05-10-2017 12:31
TC Electronic maakt met de Polytunes stagetuners Ún clip-on-tuners, die zeer goed zijn, maar ook prijzig. De UniTune mist een voor ons bassisten iets minder belangrijke mogelijkheid, maar is wel een stuk goedkoper.

Boss en, in iets mindere mate, Korg hadden jarenlang zo ongeveer de monopoly op het gebied van stage tuners, oftewel stempedalen. Enkele jaren geleden schudde TC alle bouwers wakker met de PolyTune. Er volgden al snel diverse concurrenten van dit stempedaal dat de stemming van alle snaren tegelijk laat zien.

Na het succes van de verschillende formaten PolyTune-stagetuners, kwamen de Denen met een clip-on-versie. Naast dat alle TC's zeer nauwkeurig stemmen, kunnen ze dus alle snaren tegelijk controleren. Ben je gitarist en je denkt dat een of meer van je snaren een beetje van stemming zijn? Sla alles aan en je ziet meteen welke snaar er niet goed is, zodat je tussen nummers kun stemmen.  

Dit is ideaal voor gitaristen, maar als bassist gebruik ik deze functie bijna nooit - ja ik gebruik zowel een stagetuner als een clip-on van TC, maar vooral vanwege de zichtbaarheid op buitenpodia en de nauwkeurigheid.De clip-on PolyTune is vrij prijzig, maar nu komt TC met de UniTune. Deze is nog steeds zeer nauwkeurig, maar nu kun je 'slechts' één snaar tegelijk checken. Met een prijs van ongeveer 35 euro ligt het een stuk onder de PolyTune, maar nog steeds flink boven een gemiddelde clip-on. Je krijgt er echter een zeer stevig, mooi vormgegeven en vooraal zeer accuraat apparaatje voor terug. Een aanrader die iedere euro waard is.

TC Electronic-website