aanmelden
NAMM-nieuws
ESP LTD Orion 5 en andere vernieuwde LTD-bassen
Merknieuws 03-01-2018 11:17
Behemoth is een Poolse 'extreme black metal'-band. Twee leden krijgen een signature-model van ESP/LTD, waaronder bassist Orion. Enkele andere LTD's kregen wat vernieuwingen mee.

Behemoth's bassist heet Orion en zijn bas heet dan ook de LTD Orion-5. Deze vijfsnarige, Precision-achtige bas heeft een P/J-set van Seymour Duncan, waarbij de ene helft van het P-element drie snaren opvangt en de andere helft twee. De bas is uitgevoerd in satijnzwart en je vindt het bandlogo in de toets gelegd.
De Orion is te zien op de hoofdafbeelding bij dit bericht.

Enkele populaire LTD-bassen zijn ietsje vernieuwd en ook deze zullen op de NAMM te zien zijn. Zo krijgt de achtsnarige B-208SM een spalted esdoorn top, nieuwe bedieningsknoppen en een toets van geroosterd jatoba. Dat klinkt alsof je een menukaart leest he? LTD is een van de vele merken die een vervanger zoekt voor het steeds lastig verkrijgbare palissander, dat nu sinds een jaar op de rode lijst van CITES staat.


Foto: de achtsnarige B-208SM

De B-204FM, en vijfsnarige broer 205, krigen een top van gevlamd esdoorn in doorschijnend rood of blauw. Ook deze broers krijgen een veranderde knoppenwinkel. De AP-204, zeg maar de P van ESP, is vanaf nu verkrijgbaar in satijnzwart en satijn-naturel. ESP/LTD eindigt het persbericht met de opmerking dat er in 2018 meer nieuwe bassen zullen volgen.


Foto: de B-204FM in doorschijnend rood


Foto: De AP-204 in een matte naturel-afwerking


ESP-website