aanmelden
NAMM-verslag - Dag 2
Met EBS, Ashdown, Serek, Lee Sklar en meer
Merknieuws 26-01-2018 03:01
Ook op de tweede dag van de NAMM zagen we veel moois, van diverse merken. Door de vele afspraken kunnen we niet helemaal compleet zijn, maar we doen ons best en ook na de NAMM zullen we vast nog met nieuws komen. Vandaag gingen we langs bij onder meer EBS, Ashdown en Markbass.

Lee Sklar staat bekend als gepassioneerd Trump-hater en als bespeler van Dingwall en Warwick. Hij heeft ook een door BB King gesigneerde Höfner vioolbas. We waren even met Lee op pad en natuurlijk bezochten we Cathy en Nick van het Duitse merk, dat overigens geen basnieuws had.


Foto: Leland Sklar met Cathy en Nick van Höfner.

Naast het al eerder door ons behandelde nieuws, bracht Ashdown een nieuwe 30W buizenversterker mee naar Californië. Het compacte ding is heerlijk licht en klinkt te gek. Het persbericht met specificaties komt na de NAMM, dus we zullen in de gedrukte versie van De Bassist of hier op de website terugkomen op de CTM30 Little Stubby.  Hadden de Britten van Ashdown niet al een 30W CTM30? Ja, maar die is uit productie en dit is een opvolger met een geheel nieuw circuit.


Foto: yep, in dit compacte apparaat zitten écht voorversterker- en eindversterkerbuizen.


Foto: de nieuwe OriginAL-combo's noemden we al in onze nieuwsberichten vóór de NAMM. Het zijn zeer fijn hanteerbare combo's met een goede sound. 


Het was op onze facebook een van de meest besproken nieuwtjes in de periode voor de NAMM: de nieuwe tuners van Graph Tech. Op deze foto zie je duidelijk het verschil in tanden op de wielen en bij iedere snaar heb je exact dezelfde slag voor exact hetzelfde stemmingsverschil. Het zal ons leven niet veranderen, maar het is best handig met snel stemmen.

Foto: De nieuwe Graph Techs.

Bassist Darryl Anders demonstreerde bij Dunlop/MXR de Way Huge Pork & Pickle. Zoals je in NAMM-verslag 1 al las hebben we er een mee naar huis, maar we waren tijdens de demo al zwaar onder de indruk van de fijne fuzz- en drivegeluiden. In een van de volgende gedrukte Bassisten komt het pedaal in een test langs.


Foto: je las het al in een eerder nieuwsbericht: Way Huge combineerde twee bij bassisten zeer populaire gitaarpedalen en voegde er een blendknop aan toe. Het resultaat is een indrukwekkende fuzz en drive!

Markbass. We wisten al dat de Italianen met een nieuwe top voor Marcus Miller zouden komen, maar ze hebben er twee. Onlangs werd bekend dat Stu Hamm endorser is geworden en hij kreeg ook een eigen S.T.U.-top. En wees gerust: als je er eentje koopt krijg je Stu's foto er niet bij. We kwamen Stu tegen en we vroegen naar de specs:
'Hij klinkt te gek!' Antwoordde Stu op zijn altijd droge manier.
'Genoeg.' Was zijn antwoord op onze vraag hoeveel Watt zijn top is. Daar hadden we dus weinig aan. Van The Little Marcus weten we in ieder geval dat er een 500W- en een 800W-versie is.


Foto: gelukkig wordt de versterker zonder foto van Stu geleverd - die inmiddels kort haar heeft en een baard.


Foto: twee tops voor Marcus Miller. Tijdens de NAMM werd bekend dat ook Vulfpeck's Joe Dart endorser wordt voor het Italiaanse merk.

Het Zweedse EBS bracht een delaypedaal mee naar de NAMM, die meer geschikt is voor gitaristen. De combo'svan het merk zijn vernieuwd. Ze zijn iets compacter en iets lichter. Fijn voor de rug, als je ook de negenhalzige Fender - die we gisteren in het dagverslag voorbij lieten komen - moet meenemen.


Foto: lichter en kleiner: de vernieuwde EBS-combo's.

Zou de bas er staan of niet? De Music Man SVT oftewel St. Vincent. Helaas. We spraken meerdere mensen van Ernie Ball Music Man en de beweringen varieerden tussen 'ergens dit jaar' en 'volgend jaar.' We zagen wel divers mooie uitvoeringen van bassen, zoals deze glitterexemplaren:

We moeten nog in enkele basmerken duiken, zoals eentje gemaakt van skateboards en de Serek-bassen. De laatste staan in alle Reverb-advertenties in diverse buitenlandse bladen, maar zelfs op de Reverb-website wist men er weinig over te vertellen. Dan maar een foto:


Foto's: een skateboardbas (boven) en een bijzondere Serek (beneden):Morgen tonen we je de nieuwe serie basversterkers van het Britse Blackstar, diverse pedalen, de weduwe van Leo Fender (waarom niet) en nieuwe kleuren bij Lakland. Tot morgen!

Chris Dekker