aanmelden
Koop de allereerste elektrische bas
Audiovox Model 736 op eBay
Merknieuws 26-02-2018 10:57
Veel mensen denken dat de Fender P de eerste elektrische basgitaar was, maar niets is minder waar. De Precision was de eerste echte in serie geproduceerde bas, maar ook andere mensen experimenteerden met dit idee, zoals ene Paul Tutmarc. Volgens kenners was hij de allereerste en een van zijn Audiovox-bassen staat nu te koop.
Voor het gemak zeggen we vaak dat de Fender Precision de eerste elektrische basgitaar was, maar wie wel eens een basboek heeft gelezen, weet dat de Audiovox Model 736 de eerste was. Er zijn er nog drie over: eentje staat in het Paul Allen EMP museum in Seattle, waar Audiovox in 1936 startte, de tweede zit in een privécollectie terwijl de derde in bezit is van Paul Tutmarc's kleinzoon Greg. 
 
Deze is nu te koop, ook voor jou, maar we hopen dat het in een museum terecht komt. Het is wellicht leuk om eens iets over deze bas te schrijven voor De Bassist, maar je kunt ook al even neuzen in het uitgebreide artikel van onze collega's van Vintage Guitar.
 
Hoe het klinkt? Check dit filmpje:Wil je bieden? Dat kan hier. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op 11.000 dollar.