aanmelden
G&L CLF Research L-2000 Bass
Heruitgave van oer-G&L
Merknieuws 26-02-2018 11:28
We leggen het hier vaak uit. Nadat hij het merk Fender verkocht, werkte Leo Fender eerst voor Music Man en daarna startte hij met George Fullerton G&L. Het laatste staat dan ook voor George & Leo. Een van de bassen die hij daar ontwierp, komt nu opnieuw uit.

G&L Guitars komt met de CLF Research L-2000 Bass, die ooit door Clarence Leo Fender - CLF dus - werd gebouwd in de late jaren '70. Deze bas was letterlijk de basis voor wat G&L zou worden.

De bas had nog een andere kop, maar de zogenaamde Magnetic Field Design-elementen en de dikke brug kennen we nog steeds van de L-2000. De bas wijkt, naast met de kop, af van de huidige versie door een verchroomd controlepaneel voor de schakelaars en knoppen - de knoppen werden trouwens speciaal voor deze bas gereproduceerd. Op de huidige L-2000 en vijfsnarige L-2500 zitten de knoppen en schakelaars rechtstreeks in het hout.De heruitgave is leverbaar in rood, zwart, naturel en sunburst en G&L begint snel met de levering. In de VS kosten de bassen ongeveer €1.800 en we gokken dat ze hier ook rond de €2.000 zullen kosten.Onlangs probeerden we een nieuwer exemplaar. Hier lees je onze test van de betaalbare Tribute-versie van de G&L L-2000.

G&L-website