aanmelden
Roks Nardis
Traditioneel en toch modern
Merknieuws 28-03-2018 14:07
De vaste lezer van De Bassist heeft al kennis gemaakt met Axel Roks. De luthier uit Breda kan inmiddels behoorlijk wat grote namen tot zijn kopers rekenen en met hun input kwam de Nardis tot stand.

In De Bassist #37 bezocht Remus Aussen het atelier van Axel Roks in Breda om te zien hoe de bijzondere bassen tot stand komen. Inmiddels wisten aardig wat bekende bassisten hun weg te vinden naar dit atelier, zoals 'onze' Phaedra Kwant.

De Nardis is de nieuwste creatie van Roks. Volgens hem combineert hij hiermee traditie - het uiterlijk - en moderniteit in één instrument.Ondanks de klassieke looks heeft de Nardis een ergnomische body van elzen- of essenhout. Verder zien we onder meer een matchende kop, tweekleurige positiestippen aan de zijkant van de hals, een mono-railbrug van ABM, Gotoh-stemmechanieken en passieve elektronica, gecombineerd met 'hum-cancelling' enkelspoels-elementen, die door Häussel naar de specificaties van Roks Instruments zijn gebouwd.De Nardis is leverbaar met 4 of 5 snaren en is verkrijgbaar in 9 verschillende vintage-achtige kleuren, waarvan enkele ook in een transparante afwerking mogelijk zijn. Een echte eye-catcher is de optie voor een inleg in verschillende prachtige kleuren, gemaakt van een uniek materiaal. Om het verhaal volledig te maken: iedere Nardis komt met een sterke koffer.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Axel om je wensen te bespreken en neem alvast een kijkje op zijn website, waar je ook alle contactgegevens vindt en ontzettend veel info over de bas. De prijzen beginnen bij €2.750

Hoe dat klinkt? Zo: