aanmelden
Schaller Strap locks
Klein maar belangrijk
Merknieuws 23-04-2018 11:38
Het is het eerste wat ik doe als ik een nieuwe of gebruikte bas koop: het monteren van strap locks. Als de bas éénmaal van je band is gedonderd, wil je niet meer zonder. Marktleider Schaller maakt ze nu nog veiliger.

Het is een goedkope upgrade en het kan je veel ellende besparen: strap locks. De uiteindes van gitaarbanden willen wel eens wat ruimer worden en niet alle bandknoppen hebben een rand die groot genoeg is om je band stevog op de plek te houden. Strap locks zijn dan de oplossing. Je bent er niet alleen van verzekerd dat je bas niet op het podium valt - met schade aan bas én ego tot gevolg - maar je neemt je band ook makkelijk af als deze bijvoorbeeld niet met bas in je voorgevormde koffer past.

Toch zijn strap locks niet 100% veilig. Het moertje kan lostrillen. Ooit was er een merk met twee moertjes die elkaar vastzetten, maar dit type is niet meer in de handel. Schaller komt nu met een moer met een extra stelschroef. Ja, uiteindelijk kan er altijd wat lostrillen, maar dit maakt de straplocks nog veiliger. Hoe het werkt? We hebben een filmpje voor je van de nieuwe S-Locks:Tegenwoordig zie je steeds meer luxe, lederen banden of banden met een dik lederen uiteinde. Deze passen soms moeilijk om het schroefdraad van de huidige Schallers. Bij de nieuwe versie is dit gedeelte verlengd. De kosten? We gaan uit van ongeveer 25 euro per setje.

Schaller-website