aanmelden
Nieuwe Mexicaanse Fender-serie
Player-serie vervangt Standard-serie
Merknieuws 19-06-2018 17:24
De Standard-serie, gebouwd in Mexico, is al jarenlang de instapserie van Fender en daardoor razendpopulair. Het is immers de best betaalbare optie met het Fender-logo op de kop Deze Standards worden per direct vervangen door de Players, die opvallen door een pao ferro-toets en veel keus in kleuren.

Begin dit jaar werd de Amerikaanse Vintage-reeks al vervangen door een nieuwe, met de naam Original Series. Een test van de '50s P uit deze serie vind je in De Bassist #44, april - juni 2018. Nu is dan de Mexicaanse Standard Series aan de beurt. Mede vanwege het feit dat palissander (rosewood) op een berschermlijst van CITES is geplaatst, zijn deze toetsen vervangen door pao ferro, ook wel als pau ferro geschreven. Zoals altijd kun je ook kiezen voor een esdoorn (maple) toets.


Foto: een Butter Cream P met esdoorn toets.


Verder spreekt Fender vernieuwde elementen, nieuwe kleuren en een vernieuwd logo, dat een meer traditionele look geeft. Onder de kleuren vinden we nu Sage Green, Polar White, Tide Pool, Butter Cream en Sonic Red.


Foto: zowel de Jazz als de Precision zijn linkshandig leverbaar.

Qua modellen kun je kiezen uit de Precision Bass, de Jazz Bass of de Jaguar Bass, die met PJ-elementen tussen beide in zit. Zoals gezegd kun je bij alle drie de modellen kiezen uit een toets van pao ferro of esdoorn, de P en J zijn er ook als linkshandig model - met keus uit beide toetsen, terwijl de Jazz ook fretloos of als vijfsnaar leverbaar is. In beide gevallen krijg je automatisch pao ferro.

De adviesprijs van de meeste bassen is scherp en ligt net onder de €750,- 

Fender-website


 Foto: een Jag met pao ferro toets. Een plaatje in de nieuwe kleuren!