aanmelden
Nieuwe akoestische bassen van Guild
Nieuws van de Summer-NAMM
Merknieuws 20-06-2018 11:20
Eind deze maand vindt de Summer-NAMM in Nashville plaats. Dit is het kleine broertje van de beurs in januari, maar er zijn elk jaar toch leuke nieuwtjes te melden. Zo neemt Guild aardig wat nieuwe modellen mee naar de Amerikaanse muziekhoofdstad, waaronder twee bassen.

Sinds Guild niet meer onder Fender valt en op eigen benen staat, zijn er veel nieuwe modellen bijgekomen. En dat gaat gewoon door met de introductie van enkele nieuwe gitaren en bassen op de Summer-NAMM in Nashville. Voor de uitgebreide specificaties verwijzen we je naar de Guild-website - zie de link onderaan dit bericht - maar hieronder vind je een kort overzicht van het basnieuws, met foto's en video's:

B-240E & B-240EF

De B-240 is gebaseerd op de B-50 uit de jaren '70, die opviel door een Jumbo-body en een comfortabele 30 3/4" mensuur.  Volgens het merk een echt werkpaard en het is dan ook voorzien van een Guild/Fishman Bass Sonitone-elementsysteem voor optredens. De bas is ook fretloos verkrijgbaar voor een contrabas-achtige sound. De F-versie is voorzien van fretmarkeringen van esdoorn. Beide worden geleverd met een deluxe gigbag. 

Guild-website