aanmelden
Rex Brown in video's
Van Pantera tot Kill Devil Hill en solo.
De Bassist + 27-03-2018 11:12
Voor De Bassist #44, april - juni 2018, interviewde Milo Lambers niemand minder dan Rex Brown. Als toevoeging op het artikel hebben we enkele video's voor je geselecteerd om nog even na te genieten van het werk van Rex.

Of het nu Dave Ellefson van Megadeth was of 'onze' Rob van der Loo van Epica: ze noemende in hun Bassist-interviews allebei Rex Brown als grote invloed. Maar hoe klinkt Rex en wat heeft hij te zeggen over zijn bassspel en sound? Als aanvulling op het interview in DB44 hebben we enkele video's voor je geselecteerd en onder elkaar gezet:


Video: hoe Pantera in 1992 live klonk? Nou zo!
 


Video: is Rex nu van de Ampeg of de Hartke? In deze Ampeg-video vertelt Rex over zijn liefde voor bas, het samenspelen met drums, zijn muzikale invloeden en het gebruik van Ampeg op het podium.


Video: van Ampeg gaan we naar Hartke voor een Q&A met Rex, waarin hij onder meer over zijn verleden op de tuba spreekt: 'Ik kende de bassleutel al!'


Video: een klein stukje van een live-optreden, waar hij songs van zijn solo-album speelde. Op het album hoor je hem op bas én gitaar en live laat hij horen dat hij op de zes snaren ook zeer goed uit de voeten kan.


Video: voor zijn solo-album had Rex tijdelijk Kill Devil Hill, waarbij hij wel 'gewoon' bas speelde.

Hoe kom ik aan deze editie van De Bassist met het Rex Brown-interview? 


Deze editie van De Bassist is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot 14 juni 2018.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien